דף הבית » מידע שימושי
פוליסה לביטוח שבר מכני נועדה לבטח ציוד אלקטרו-מכני למקרה של נזק תאונתי בלתי צפוי, ומשמשת כבסיס גם לפוליסת אובדן רווחים כתוצאה מאירוע שבר מכני. מצד אחד מבטחים מערכות טיפוסיות כגון משאבות, מדחסים, מערכות מיזוג אוויר ומערכות קירור, גנרטורים ושנאים, ומעליות ודרגנועים, ומצד שני מערכים תעשייתיים כגון מכונות דפוס, קווי ייצור במפעלים, מכונות עיבוד שבבי (CNC), טורבינות ומתקני התפלת מים וכד׳.
אז מה בעצם ההבדל בין חברת ביטוח מקומית לבין מבטחי המשנה, בביטוח עבודות קבלניות?
קודם כל נבין את העיקרון הבסיסי. חברת ביטוח קונה סיכונים, ומוגבלת בהיקף הסיכון שמותר לה לקחת על עצמה, זאת כדי לא להגיע למצב של חוסר יכולת לפרוע את ההתחייבויות שלה במקרי קיצון. המשך…
מה יותר גרוע מלקום בבוקר ולגלות שנשרף לך המפעל? להבין שהכיסוי הביטוחי עלול להיות חלקי כי לא הקפדת על שגרת תחזוקה נאותה..
שירותי הכבאות מבקרים באתרים לפי רמת הסיכון שלהם. למשל מחסן בסיכון נמוך (בדרגת סיכון 1) ייבדק אחת לשבע שנים, ומפעל עתיר חומרים מסוכנים (דרגת סיכון 5) ייבדק בכל שנה. המשך…
תנאי קלאסי בפוליסה קבלנית הוא הצבת שומר באתר, האם זו הברירה היחידה? לא!
אבל… יש תנאים שצריכים להתקיים כדי שחברת הביטוח תסכים לחרוג ממנהגה. ראו דוגמה יצירתית מתוך אתר שמחולק למספר מתחמי משנה, בו בעצם החליפו את השומר הקבוע בשלושה מעגלי אבטחה מקבילים: המשך…
בפוליסה לביטוח עבודות קבלניות קיים חריג בגין הפסקת עבודה, בד"כ לתקופה של מעל 90 יום. חשוב להבין שהכיסוי לא נפסק, אלא היקפו עלול להיפגע.
למקרה וההפסקה נמשכת תקופה ארוכה, למשל אם היא נובעת מפשיטת רגל של קבלן וצורך בתיקון כשלים והתארגנות למציאת קבלן חדש, או בשל המצב הבטחוני, יש להתייעץ עם גורמי המקצוע, ולשקול הקפאה של הפוליסה. המשך…
סוגיית המרחקים היא אחת הבעיות בפרויקטים שכוללים הריסה ועבודות בניה בסביבה עירונית צפופה, בדגש על כאלה שכוללים חפירות לצורך בניית קומות מרתףֿ, וקובעת את ההתייחסות של חברת הביטוח לרמת הסיכון.
כפי שציינו, בדרך כלל פרויקטים בהיקף עבודות גבוה יוצאים למבטחי המשנה, שלא מכירים את ענף הבנייה הישראלי, את התקנים הרלוונטיים, ואת נהלי הבטיחות הנדרשים. לכן דוחות שמיועדים מראש למבטחי המשנה ייכתבו בפורמט מורחב שמכיל גם מידע שעבור החיתום המקומי הוא מובן מאליו. המשך…